Skip to main content

Institut for Systemisk opstilling og Familieopstilling

Onlineuddannelse i Familieopstilling og Systemisk Opstilling

Vi udbyder et let tilgængeligt og omsætteligt online uddannelsesforløb 

Vil du uddanne dig i Familieopstilling og Systemisk Opstilling når det passer dig?

 • Følg uddannelsen online eller når det passer dig.
 • Optagelserne er dine til evig tid.
 • Ved tilmelding får du straks adgang til medlemsområde med videoer, audiofiler og E-bog.
 • Du får supervision til at støtte dig personligt og professionelt.

Vi udbyder et let tilgængeligt og omsætteligt online uddannelsesforløb til dig, som søger praktisk og faglig inspiration i dit arbejde med mennesker generelt og som du kan omsætte ind i din aktuelle jobfunktion.

Uddannelsen består af 5 uddannelsesmoduler af 2 timers varighed, som du enten kan se når de afholdes online eller når det passer dig

Du kan også se dem så mange gange du ønsker, da de ligger i det medlemsforum du bliver en del af. Her finder du også undervisningsmateriale og andet materiale til inspiration, som en E-bog, audiofiler og andre relevante videoer.

Onlineuddannelsen består også af 2 supervisions moduler, for at støtte dig i at integrere metoden i eget liv – personligt så vel som professionelt. Her kan du stille relevante spørgsmål og vende udfordringer og tematikker, så metoden integreret bedst muligt.

Onlineuddannelse i Familieopstilling og Systemisk Opstilling er sammensat af grundlæggende byggesten, så du kommer igennem både den essentielle teori og fundamentale, jordnære og konkrete praksisdel. Formålet er at du kan bruge metoden i individuel konsultation, proces og samtale. 


"Jeg har været virkelig glad for forløbet indtil nu. Jeg har haft stor glæde af, at jeg kunne gå til det, når jeg kunne få det til at passe i min dagligdag, selvom jeg har forsøgt at prioritere at være på live. Jeg er i fuld gang med at praktisere det som privatpraktiserende psykolog i min hverdag og der kommer sååååå mange nye vinkler frem – både ved anvendelse af legofigurer og filtstykkerne, som er guld værd for klienterne og mig som behandler”.

LISELOTTE MOSBÆK, PSYKOLOG - ♥♥♥♥

Uddannelsens opbygning

Udannelses er opbygget så indlæringen foregår trinvis. På første modul introduceres deltagerne til teori og verdensbillede, som gør det lettere at omsætte redskaberne til praksis.

Herefter introduceres brug af genogram samt spørgeteknik, for at afdække tema og indsamle relevante informationer til selve opstillingen, som sker på 2. modul.

På 3. modul kan vi gå igang med den praktiske del af Opstillingsmetoden og gennemgår de forskellige muligheder for at skabe forandring for mennesker.

Familieopstilling og Systemisk Opstilling har brugbare perspektiver på menneskelige udfordringer som lavt selvværd, afhængighed, sygdom, depression, ensomhed, stress, angst, m.v., som vi gennemgår på 4. modul.

Der er selvfølgelig særlige ønsker og behov hos deltagerne af både personlige og professionel karakter, som tages op på 5. modul.

For at støtte deltagerne mest mulig i integration af metoden er der to ganges supervision efter 5. modul.

Det er desuden altid muligt at henvende sig vedr. specifikke spørgsmål ifm. integration af metoden i eget liv og profesion.


“Jeg er virkelig begejstret over Opstillingsmetoden og måder, den kan bruges på! Og jeg synes, at du har været meget professionel og meget god til at fortælle og forklare – og du virker som et skønt menneske. Og jeg er rigtig glad for at det har foregået online. Det har været dejligt, at jeg kunne tilgå uddannelsen hjemmefra og ellers se det optaget, hvis ikke jeg kunne deltage på tidspunktet”. 

LOUISE KAMILLE ENGEL - ♥♥♥♥♥

Oversigt over uddannelsens 5 moduler

1. modul: Opstilling 1 : 1

På dette modul vil vi introducere Opstillingsmetoden generelt, hovedteorierne bag og metoden omsat til især det individuelle rum. Vi kommer ind på hvordan man kan bruge papir, filt, figurer, sten, tegning og visualisering til at arbejde med eksternalisering, som er helt grundlæggende for metoden.

2. modul: Fra afdækning til proces

Vi vil i forlængelse af 1. modul se på, hvordan vi kan bruge stamtræ og genogram til at afdække og få overblik over de større sammenhænge og mønstre i familier, relationer og på arbejdspladser. Herudover vil du få en introduktion til den indledende samtale og den spørgeteknik, vi bruger i Opstillingsmetoden.

3. modul: Greb og håndværk

Basisviden er nu klar til vi kan gå i gang med den spændende praktiske del af Opstillingsmetoden og den måde, man intervenerer på og skaber forandring. Vi gennemgår sammen den klassiske proces trin for trin, så du bliver klædt på til selv at kunne udføre metoden og de muligheder for forandring, den indebærer.

4. modul: Fokus på temaer og menneskers udfordringer

Oftest er der nogle konkrete temaer i spil, hvor det er oplagt at bruge Systemisk Opstilling og Familieopstilling. Oplagte emner kan være lavt selvværd, angst, ensomhed, problemer i parforholdet, afhængighed, vrede, etc. I lyset af Opstillingsmetoden kommer vi ind på bearbejdning af disse – for mange mennesker – udfordrende dilemmaer.

5. modul: Samle trådene

Vi samler op på eventuelle løse ender og ser på metoden i helikopterperspektiv og gennem eksternalisering. Vi sammenfatter teorierne med praksis og sikrer, at metodens lethed bliver integreret. Herudover vil vi særligt fokusere på, hvordan metoden kan omsættes i dagligdagen. Vi vil ligeledes komme ind på særlige temaer og ønsker fra deltagerne.

HERUDOVER: Online møder til spørgsmål, supervision og integration

Der er to supervision, hvor vi mødes online. Her har du mulighed for at stille spørgsmål og få inspiration til konkrete opgaver eller udfordringer. Alle optagelserne bliver lagt ind i medlemsområdet, så du kan se dem, lige når du har lyst.

Sådan foregår det

Du tilmelder dig via linket i højre kolonne. Du føres til en betalingsside hvor du har mulighed for at betale det fulde beløb eller få betalingen opdelt i 4 rater. Når din betaling er gennemført modtager du en mail med relevant information vedrørende adgang til et lukket medlemsforum. Her finder du flere video- og lydfiler samt en E-bog.

Efter hver modul eller supervision lægges de nye optagelser op i medlemsforummet, så du kan se det når det passer dig. Din adgang til medlemsforummet fortsætter efter endt uddannelse.

Praktiske oplysninger

 • Datoer

  1. modul: 16. maj 2023 kl. 16.00 – 18.00
  2. modul: 30. maj 2023 kl. 16.00 – 18.00
  3. modul: 13. juni 2023 kl. 16.00 – 18.00
  4. modul: 27. juni 2023 kl. 16.00 – 18.00
  5. modul: 15. august 2023 kl. 16.00 – 18.00

  Supervisionsdatoer:

  1. gang: 29. august 2023 kl. 16.00 – 17.00
  2. gang: 26. september 2023 kl. 16.00 – 17.00

  Pris

  Kr. 3.900 der betales ved tilmelding.
  Mulighed for ratebetaling.


Bonus

 • Du får straks adgang til:

  • Video om Familieopstilling med figurer
  • Video om Familieopstilling med filt
  • Guided meditativ Familieopstilling
  • Audiofil mod stress med Familieopstilling
Liv Dhanyo Thommesen fortæller om onlineuddannelsen

Vores aktiviteter


"Jeg har oplevet helt konkrete ændringer i mit familieliv og en masse redskaber til mit arbejdsliv"

Marianne Juul Dalsgaard
Underviser, vejleder og psykoterapeut

Nyhedsbrev

Tilmeld dig nyhedsbrevet og download guidet meditativ Familieopstilling, der kan hjælpe dig med at opnå fred i dig selv og i forhold til familien. 


“Jeg ser mange potentialer i dette værktøj og tror jeg kommer til at gøre endnu mere af det fremover. Modulerne online er ret optimalt for mig, da det efterlader tid til at jeg kan se dem, når jeg har tid og overskud til at lære mere. Samt det at kunne gense dem. Så selvom jeg var lidt spændt på mediet som læringsplatform til denne uddannelse, virker det godt. Du er god bag ”skærmen” og taler fint til mig i den anden ende”.

STINA VALSBORG, PERSONLIG RÅDGIVER, MENTOR, COACH ♥♥♥♥♥